Infekcije ploda
Ginekolozi

Trenutno sarađujemo sa ginekolozima i laboratorijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Loznici, Kragujevcu, Paraćinu, Novom Pazaru...

Kontaktirajte nas ukoliko želite da Vas uputimo na naše partnere.
Perinatalna infekcija je infekcija ploda uzrokovana bakterijama, virusima ili parazitima koji su prisutni kod majke, često i bez simptoma. 
 
Placenta predstavlja nepremostivu barijeru za veliki broj patogena i štiti bebu koja još nema razvijen imuni sistem. Međutim, postoje patogeni koji su specifični zbog sposobnosti da se prenesu na dete tokom trudnoće ili prilikom porođaja. 
Nisu sve perinatalne infekcije jednako opasne. Infekcija majke citomegalovirusom tokom trudnoće je potencijalno najopasnija jer može uzrokovati ozbiljne fizičke i mentalne poremećaje bebe. 
Iz uzorka horionskih čupica, amnionske tečnosti (plodove vode), krvi iz pupčanika ili abortivnog materijala se može utvrditi da li je patogen uspeo da prođe kroz placentu i inficira bebu. Takav test se radi isključivo PCR metodom. 
Laboratorija DNK radi prenatalno testiranje ploda na prisustvo citomegalovirusa i toksoplazme
 
Cenovnik 
Cene ne uključuju uzimanje uzoraka horiona, amniona ili krvi iz pupčanika – te uzorke uzima isključivo ginekolog i uzimanje se dodatno naplaćuje. Spisak ginekologa možete naći u desnom delu ove stranice. 
 
Dijagnostika patogena 
Citomegalovirus 12.000Toksoplazma 12.000Citomegalovirus i toksoplazma 20.000 
Kombinovani testovi 
QF-PCR i citomegalovirus 20.000QF-PCR i toksoplazma 20.000QF-PCR, citomegalovirus i toksoplazma 26.000 
Cenovnik za sve testove iz oblasti medicine i uputstvo za plaćanje možete naći ovde